Oldal kiválasztása

Petán Péter az MTI-nek elmondta, hogy a napilap irányultsága, szellemisége nem változik, marad a polgári, keresztény, jobboldali elkötelezettségű úton. Közölte: „hírérzékenyebb” újságot tervez, amelyben több háttér jellegű anyag lesz, mivel szeretne „másként hozzányúlni bizonyos témákhoz”.

Az új főszerkesztő a héten egyeztet a rovatvezetőkkel. Hangsúlyozta: senkinek az elküldését, eltávolítását nem tervezi, „a létszámleépítés szóba sem került”, egyfajta minőségi változást, szellemi megújulást szeretne a lapnál úgy, hogy közben ne változzon irányultsága és elkötelezettsége.

A lapot korábban főszerkesztőként jegyző Stefka István a lapnál marad, és tiszteletbeli főszerkesztőként az újság társadalmi, gazdasági kapcsolatainak építése, a lap hírnevének öregbítése lesz a feladata.

Széles Gábor, a lap tulajdonosa közölte: a vezetőváltást részben az indokolta, hogy Stefka Istvánnak újabb feladatot szánnak, részben pedig az, hogy a lap online és nyomtatott szerkesztőségének hatékonyabb működése érdekében bizonyos belső átszervezéseket hajtottak végre.

(Forrás: MTI)