Oldal kiválasztása

Missziós feladatunk a szülői tudatosság növelése a médiában, ezért ha kell, szigorú jogszabályokat kell hoznunk, hogy az úgynevezett szabadság jegyében ne lehessen gyermekeket bántani, zaklatni, károsan befolyásolni – hangsúlyozta Balog Zoltán a Szalay Annamária Média Alapítvány rendezvényén, ahol a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) egykori elnökének nevével fémjelzett elismeréseket adott át. Az egymillió forintos pénzjutalommal járó díjat olyan szakembereknek, szervezeteknek ítélték oda, akik munkásságuk során kiemelkedően sokat tettek a média gyerekekre leselkedő káros hatásaival szembeni védelme érdekében.

Az emberi erőforrások minisztere emlékeztetett: olyan díjazottakat választottak, akik a média világában hivatásszerűen, teljes odaadással, lélekből készítenek műsort a gyermekeknek. „Szalay Annamáriának szívügye volt a gyermekek védelme, s ha ezt mi is szem előtt tartjuk a munkánkban, akkor meg is őrizzük a jelenlétét” – tette hozzá Balog.

A Médiatanács volt elnökének nevét viselő kitüntetést a csaknem száz éves hagyományra visszatekintő, sepsiszentgyörgyi Cimbora irodalmi folyóirat szerkesztősége, a miskolci székhelyű református Európai Rádió munkatársai, valamint Balázs Bianka, az M2 gyermekcsatorna kidolgozója, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap gyermek- és ifjúsági műsorokért felelős főszerkesztője kapta.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a 2013-ban életre hívott alapítvány Szalay Annamária szellemiségének megfelelően dolgozik, közforrások bevonása nélkül, és azokat támogatja, akik ugyanazokért a célokért dolgoznak, mint az NMHH volt vezetője tette.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke levélben köszöntötte a rendezvényt, azt hangsúlyozva: Szalay Annamária tudta, hogy sajtószabadság nélkül nincs politikai szabadság, de a szabadság egyben felelősséggel is jár.

Forrás: MTI