Oldal kiválasztása

2014. október 1-jén megalakult a Mediaworks, amely a Vienna Capital Partners által megvásárolt a magyarországi Ringier- és Axel Springer-érdekeltségeket integrálja.

A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően létrejött vállalatcsoportot Mihók Attila vezérigazgató és Katona Viktor CFO vezeti.

A Mediaworks Hungary Zrt. és leányvállalatai több mint hatvan médiamárkával, országos és regionális lefedettséggel rendelkeznek. A várhatóan 15 milliárd forint feletti éves árbevételű cégcsoport napilapjaival, a Nemzeti Sporttal, a Népszabadsággal, a Világgazdasággal, nyolc regionális napilapjával, női és gasztromagazin portfóliójával, digitális média termékeivel, több mint 700 munkavállalójával Magyarország egyik legfontosabb médiavállalata lett. A vállalathoz tartozik a napilapokat készítő Mediaworks Nyomda is, valamint többségi tulajdonosa a Médialog Zrt. terjesztővállalatnak.

A Mediaworks szlogenje: „Content first” azaz „Első a tartalom” hivatott kifejezni, hogy a vállalat hisz és invesztál a tartalomba, ezt tartja egy médiavállalkozás legfontosabb alapkövének.

„Igazi kihívás és izgalmas lehetőség Magyarország egyik legfontosabb és legszínesebb médiavállalatának elsőszámú vezetőjeként folytatni a karrieremet. Az elmúlt évek várakozással töltött ideje alatt rengeteg olyan ötlet halmozódott fel, melyeket most megvalósíthatunk mind a digitális mind pedig a nyomtatott kiadványok és szolgáltatások terén. Mindebben egy kiváló, tapasztalt és összeszokott menedzsment lesz a segítségemre: a korábbi Ringier Kiadó Kft. felsővezetése és az Axel Springer Magyaroszág regionális vezetősége együttesen alkotják majd az új vállalat menedzsmentjét” – mondta Mihók Attila, a Mediaworks vezérigazgatója.

Heinrich Pecina, a VCP Senior partnere hozzátette: „Boldog vagyok, hogy sikeresen zártuk az akvizíciót és megalakult a Mediaworks Hungary. Meggyőződésem, hogy a Mediaworks jól diverzifikált portfóliója, amely a legfontosabb magyar médiamárkák jelentős részét is magáénak tudhatja, kiegészülve egy fiatal és ambíciózus menedzsmenttel és elkötelezett munkavállalókkal további növekedés és terjeszkedés elé néz.”

A VCP-nek történő értékesítést követően a magyarországi portfólió megmaradt részeit a Ringier Axel Springer Media AG-ba integrálták a felek. Az új, budapesti székhelyű cég, a Ringier Axel Springer Hungary ügyvezető igazgatója dr. Bayer József, a magyarországi Axel Springer jelenlegi ügyvezető igazgatója lesz. A portfólió része a Blikk bulvárlap, női magazinok, továbbá olyan licenclapok, mint az Auto Bild, a Glamour és a Geo. Augusztus végén a vállalat megállapodást kötött a profession.hu vezető álláskereső portál megvásárlásáról is. Ez az üzlet a Gazdasági Versenyhivatal engedélyére vár.

Mark Dekan, a Ringier Axel Springer Media AG ügyvezetője elmondta: „A vezető bulvárlap, a Blikk, továbbá a sikeres magazinok és licenclapok megvétele lehetőséget ad cégünknek arra, hogy továbbfejlesszük ezeket és továbblépjünk a magyarországi portfólió digitalizálásában. Amikor lezárul a profession.hu megvásárlása, a magyarországi digitális portfólió cégünk forgalmának 20%-át teszi majd ki. Tervünk, hogy ezt tovább bővítsük és aktívan közreműködjünk a digitális újságírás kiépítésében. Örömünkre szolgál, hogy olyan tapasztalt médiaszakemberrel dolgozhatunk együtt, mint dr. Bayer József.”

Forrás: mediapiac.com