Oldal kiválasztása

Ferenc pápa személye és megnyilatkozásai iránt Magyarországon is nem szűnő érdeklődés tapasztalható tavaly márciusban történt megválasztása óta, mind a katolikus hívek, mind az egyházhoz szorosan nem kötődők részéről. A mobilalkalmazás megalkotásával ennek a nagyfokú érdeklődésnek kívántak megfelelni.

Az alkalmazáson belül külön rovatban jelennek meg a különböző világnapok alkalmából kiadott pápai üzenetek, a Szentatya szokásos szerdai általános kihallgatásán elhangzó katekézisek, a vasárnaponkénti Angelus, illetve – húsvéti időszakban – Regina Coeli imádságok éppúgy, mint a Szent Márta-házban hétköznap reggel mondott homíliák. Önálló rovatot kaptak a Szentatya más jelentős alkalomból mondott prédikációi, Twitter-üzenetei, illetve a magánkihallgatásokról és csoportos audienciákról szóló híradások is. A Ferenc pápával kapcsolatos egyéb cikkeket a „További hírek” rovatban olvashatják a Pápa-mobil felhasználói.

A Pápa-mobil alkalmazás használóihoz a „Hírek/Hírfolyam” rovaton keresztül a Magyar Katolikus Egyház legfrissebb hírei is eljutnak.

A Pápa-mobil kiindulási alapjául a külföldön már elterjedt, számos idegen nyelven elérhető alkalmazások szolgáltak (pl. The Pope App). Az alkalmazás elérhető androidos készülékeken, pár héten belül pedig iOS alatt is hozzáférhetővé válik.

Forrás: Magyar Kurír