Oldal kiválasztása

A kiadóvezető engedett a szerkesztőség nyomásának és a hétfőn bejelentett személyi döntését visszavonta. A nyomtatott hetilap és a hvg.hu munkatársainak többsége nem értett egyet Sztaniszláv András kinevezésével.

„Azt követően, hogy a HVG és a hvg.hu szerkesztősége közösen állást foglalt Sztaniszláv András főszerkesztői kinevezése ellen, a kiadó vezetője és a januártól integráltan működő szerkesztőség megállapodott arról, hogy egy átmeneti időre négyfős közös szerkesztőbizottság irányítja majd a lapot és a szájtot. A szerkesztőbizottság tagjai: Jakus Ibolya, Neizer Anita, Juhász Gábor, Nagy Iván Zsolt” – olvasható a hvg-hu-n. A megállapodás értelmében az integrált főszerkesztő kinevezéséig tart a testület mandátuma.

Először a valasz.hu írt arról, hogy a HVG szerkesztőségében megdöbbenést keltett, hogy a kiadóvezetés választottja, Sztaniszláv András kommunikációs szakember – mint az később kiderült – a Medgyessy-kormány idején a kancellária államtitkára, a szocialista Szekeres Imre sajtómunkatársa volt, és személyével kapcsolatban aggályokat vetett fel az életrajzi tény is, hogy szlovákiai bejegyzésű cégét az üzlettársaival Welsz Tamásnak adta el.

Temesi György lett az Origo vezérigazgatója

Temesi György tölti be 2014. november 18-tól az Origo Zrt. vezérigazgatói pozícióját a következő időszakban. Közel 20 éve dolgozik a Magyar Telekomnál, illetve elődvállalatainál, ahol széles körű menedzsmenttapasztalatokat szerzett – jelent meg a hír a kinevezésről az Origón. Temesi György ezelőtt senior tanácsadóként dolgozott a Magyar Telekom Lakossági Szolgáltatások irányítási területén, illetve hosszú évekig töltött be ugyanitt igazgatói pozíciót. Elődje, Vaszily Miklós vezérigazgató november 6-án távozott az Origo Zrt.-t száz százalékban tulajdonló Magyar Telekom Csoporttól.

Forrás: MTI, eMasa