Oldal kiválasztása

A hatóság honlapján közzétett felhívásban olvasható: az interneten megjelenő és elérhető, korábban csak a televízió képernyőjén nézhető médiatartalmak átalakítják a hagyományos médiafogyasztási szokásokat, és ebben a változó piaci környezetben a szereplők kötelezettségei, valamint felelősségi és hatásköre ma még nem tisztázott.

Az OTT a szolgáltatás eljuttatásának technológiáját jelenti. OTT-szolgáltatás esetében az interneten keresztül szolgáltatást nyújtó szolgáltató elkülönül az internetszolgáltatótól, szerződéses viszonyban sem áll vele.

A hatóság kiemelt célja, hogy az esetleges szabályozói kérdésekre, kihívásokra adott válaszok megalapozottak legyenek, és lehetőség szerint konszenzuson alapuljanak. Ezért a hatóság párbeszédet kezdeményez a piaci szereplőkkel, illetve a témában érdekeltekkel.

Készítettek egy vitaindító, összefoglaló anyagot az OTT-tartalomszolgáltatások piacáról, a technológiai háttérről, a várható piaci trendekről, illetve a felmerülő szabályozási kérdésekről, továbbá megadtak 12 kérdéskört, amelyekben várják a véleményeket. Az összefoglaló és a kérdéssor a hatóság honlapján olvasható.

Azt írták: a NMHH várja a területtel foglalkozó szakemberek és minden érintett válaszát a kérdésekre, illetve minden egyéb, a témához kötődő észrevételét 2015. január 31-ig az ottkonzultacio@nmhh.hu e-mail címre.A válaszokat, észrevételeket anonimizáltan dolgozzák fel és ismertetik.

Forrás: MTI