Oldal kiválasztása

Péntek kora délután lemondott a Hír TV, a Lánchíd Rádió, a Magyar Nemzet és az MNO több vezetője, közleményükben lelkiismereti okokra hivatkoztak.

Péntek délután a Nemzet Kft., a Hír TV és a Lánchíd Rádió a következő közleményeket juttatta el a Magyar Távirati Irodának.

A Hír TV közleménye

A mai nappal dr. Liszkay Gábor a Hír TV Zrt. igazgatósági tagságáról és elnöki tisztségéről, Gajdics Ottó igazgatósági tagságáról lemondott. A Hír TV Zrt. részvényesei a mai nappal a Hír TV Zrt. új igazgatósági tagjainak Tóth Mariannát és dr. Simicska Lajost nevezték ki, aki a jövőben az elnöki tisztséget is betölti. A Hír TV műsorokért felelős vezérigazgató-helyettesi tisztségét korábban betöltő Szikszai Péter tisztségéből ugyancsak távozott, utódjáról a menedzsment a közeljövőben dönt.

A Lánchíd Rádió Kft. közleménye

Gajdics Ottó ügyvezető a Lánchíd Rádió Kft. ügyvezetői tisztségéről a mai nappal lemondott. A társaság rendkívüli taggyűlése a mai nappal a Lánchíd Rádió Kft. új ügyvezetőjének és főszerkesztőjének Schlecht Csabát nevezte ki.

A Nemzet Kft. közleménye

Dr. Liszkay Gábor ügyvezető és a Magyar Nemzet főszerkesztője a mai nappal a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. ügyvezetői tisztségéről és főszerkesztői megbízatásáról lemondott. A mai naptól a társaság új ügyvezetője Tóth Marianna, a Magyar Nemzet új főszerkesztője D. Horváth Gábor.

Változás az MNO vezetésében

Élő Gábor, az MNO főszerkesztője a mai nappal lemondott tisztségéről. A mai naptól az MNO megbízott főszerkesztője Tóth Szabolcs Töhötöm.

Korábban Simicska Lajos azt nyilatkozta a Népszavának, hogy totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót. Az ötszázalékos adó egyes számítások szerint megötszörözné az üzletember érdekeltségébe tartozó médiumok fizetési kötelezettségeit, és milliárdos pluszterhet róna rájuk. A médiatulajdonos pénteken több emlékezetes interjút is adott a hazai médiumoknak, a Mandiner Médián elolvashatóak a legérdekesebb részletek.

Forrás: mno.hu