Oldal kiválasztása

Borsa Miklóst Balatonfüreden támadták meg szombaton, először azt kérdezték tőle, ő mondja-e a híreket, majd rárontottak, és ütötték. Közben azt ordították neki: „Most hazudj!” A köztelevízió híradójának beszámolója szerint a műsorvezető a történtekhez képest jól van, de nincs olyan állapotban, hogy műsort tudjon vezetni, így otthonában gyógyul. A hirado.hu elérte telefonon Borsa Miklóst. A műsorvezető azt mondta, nem kíván nyilatkozni az ügyről.

„Megdöbbenéssel fogadtuk a hírt, hogy a munkánk miatt fizikai bántalmazás érhet bennünket, de természetesen az M1 valamennyi munkatársa a történtek ellenére is tovább végzi feladatát” – hangzott el az M1 Ma délelőtt című műsorában.

A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége (MEÚSZ) tiltakozik az ellen, hogy a közszolgálati média munkatársát, Borsa Miklóst fizikai bántalmazás érte munkája miatt. A MEÚSZ kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a szólásszabadság lehetőséget ad arra, hogy akár az újságíró munkáját is kritika érje, de semmi sem magyarázza az erőszakot. A MEÚSZ elutasít mindenfajta erőszakos megnyilvánulást, amit újságírók ellen követnek el – szögezte le a szervezet, amely egyúttal felkérte a magyarországi médiában dolgozó kollégákat, a magyar és nemzetközi újságíró-szervezeteket, csatlakozzanak tiltakozásukhoz, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset.

Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnöke is szolidaritását fejezi ki Borsa Miklóssal, a közmédia megtámadott újságírójával. Az alapítvány kuratóriumának elnöke ezt a szervezet honlapján tette közzé kedd délután.

Forrás: MTI, hirado.hu