Oldal kiválasztása

A Karas Monika, az NMHH elnöke által kinevezett új vezető az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett, és széles körű tapasztalatai vannak a polgári-vállalati jog több szegmensében, kiemelt szakterülete a hírközlés és a média, valamint a gyógyszeripar szakága – írják közleményükben.

Kastory Edina adatvédelmi, igazgatási, érdekvédelmi ügyekben jelentős szaktudást szerzett mint jogi képviselő és szakértő. Dolgozott civil és kormányzati hírközlési, mobiltávközlési, rádiós és televíziós műsorszolgáltatási, vezetékes és műholdas műsorelosztási ügyekben, hírközlési és híradástechnikai rendszerek közbeszerzésében, frekvenciahasználati jogosultságok árverésénél, pályáztatásánál, engedélyeztetésénél, továbbá részt vett hírközlési jogharmonizációs, jogalkotási feladatokban. Az új biztos korábban éveken keresztül végzett jogi tanácsadói, illetve szakértői tevékenységet az NMHH, illetve jogelődei számára.

Bodonovich Jenő, aki korábban ügyvédként tevékenykedett, 2002 és 2009 között pedig az ORTT Panaszbizottságának egyik tanácsát vezette, 2011. március 22-étől látta el feladatát a hatóságnál.

Forrás: MTI