Oldal kiválasztása

A megújulás érinti a Mediaworks portfólió minden nyomtatott megyei kiadványát: az Új Dunántúli Napló (Baranya), a Heves Megyei Hírlap (Heves), a 24 Óra (Komárom), a Somogyi Hírlap (Somogy), az Új Néplap (Szolnok), a Tolnai Népújság (Tolna), a Békés Megyei Hírlap (Békés) és a Petőfi Népe (Bács), valamint a Vasárnap Reggel megyei és központi kiadása egyaránt új dizájnban jelenik meg május 18- ától. Az olvasók számára leginkább érzékelhető változás a több helyi tartalom, a gazdagabb lokális szolgáltatási információk és nagyobb terjedelem lesz, amelyet hetente egy alkalommal egy 8 oldalas Rejtvény melléklet is biztosít.

„Fő célkitűzéseink az előfizetői és árus példányszámok emelése. Ehhez igazodnunk kell a helyi igényekhez, amit elsősorban a rájuk szabott tartalommal tehetünk meg. Minden lapszámban az első három oldal az adott megye történéseire fókuszál, de lesznek speciális tartalmú megyei oldalak, valamint egy félig szolgáltatás, félig interaktív oldal is. A Mediaworks kihasználva a vállalati szinergiákat a megyei lapokban is szeretné erősíteni a szórakoztató jelleget, amihez jó alapot biztosítanak a portfólió női termékei, a Fanny és a Hot!” – mondta el a megújulás kapcsán Hanák Tamás napilap divízióigazgató.

A termékek az olvasók igényeire szabva szellősebb, rendezettebb, tagoltabb layoutot nyertek. A korábbi címlapi struktúrát egy kirakat típusú elrendezés váltotta fel, amiben a képi illusztrációk és az infografikák nagyobb hangsúlyt kaphatnak. A belső oldali tagoltságot kísérőszínes kiemelések teszik látványosabbá.

Előtérbe kerül a szolgáltatás jelleg (részletes programajánlók, piaci hírek, ügyeleti nyitva tartások, traffipax, vízállásjelentés, anyakönyvi hírek), valamint az olvasói interaktivitás (sms-ek, mms-ek, olvasói fotók, levelek, észrevételek). A hagyományos tartalom mellett minden esetben kap valami pluszt az olvasó; új elemek például a tippek, kommentárok, tudta-e típusú háttérinformációk stb. A vélemények mellett az érdeklődő mindig megtalálja a szerző nevét és elérhetőségét, ami lehetőséget ad a közvetlen visszajelzésre és interaktívvá teheti a véleményformálást. Szintén újdonság a lapokba kerülő képregény.

„Számos kutatási eredmény igazolta az elmúlt időszakban, hogy mennyire fontos a helyi hírek szerepe a mindennapi életben való eligazodáshoz. Ezért döntöttünk úgy, hogy a hétköznapokon és vasárnap is több tudósítást, interjút, riportot, illetve lokális szolgáltatás jellegű információt adunk a megyék településeiről. Azt szeretnénk, ha ebben az új korszakban még szorosabb lenne kapcsolatunk az olvasóval, ezért tágabb teret adunk észrevételeiknek. Szívesen közzé tesszük levelüket, információjukat, fotójukat, de cikkeinkhez is bármikor hozzászólhatnak újságíróink e-mail címére küldött üzenetükkel” – mondta el Takács Zoltán regionális felelős szerkesztő.

A megyei lapok megújulását kommunikációs kampány kíséri külön-külön fókuszálva az előfizetői és árushelyen vásárló közönségre. A kampány részei az online és print hirdetések, reklám- és tv-szpotok, valamint citylight felületek.

Forrás: mediapiac.com