Oldal kiválasztása

Korábban a köztévénél dolgozó tévéseket szerződtetett az őszi szezon kezdetén a Hír TV, köztük Veiszer Alindát. Műsort kap Kovács „Kokó” István, és Reisz András meteorológus is a csatornához igazol – tudta meg a Magyar Nemzet.

Műsort kap az egykori bokszoló, Kovács „Kokó” István, az esti műsorsávban pedig megjelenik az MTVA-tól nemrég távozó Szőllősi Györgyi is, aki korábban dolgozott már a csatornánál. Most szülési szabadság után, a Magyarország Élőben című műsorban tér vissza képernyőre. Feltehetőleg ugyanaz a D. Bányász Gergő szerkeszti majd, aki korábban Az Este műsorvezetője, majd szerkesztője volt, és aki elsőként szerződött a köztévéből a Hír TV-re – írja a Magyar Nemzet. Szintén a köztévétől megy a csatornához Reisz András meteorológus is, aki a napilap szerint korábban egy interjúban elmondta, hogy nem számítottak tovább a szaktudására az MTVA-ban.

A Hír TV-nél folytatja a köztévén utoljára 2011-ben műsort készítő Veiszer Alinda is: az MTV-ben a Záróra című portréműsorával ismerté vált televíziós saját műsort kap. Alinda címmel hetente négy este indít portré és vita műsort kulturális közéleti témákban. Mellé egykori köztévés szerkesztők is érkeznek, az Az Estét majd Zárórát szerkesztő Józsa Márta és a szintén megszűntetett Kultúrház szerkesztő-riportere, Rieger Johanna. Mindketten Veiszer műsorát szerkesztik majd – írja a napilap. Veiszer a VS.hu-nak azt mondta: „Márciusban kerestek meg a Hír TV-től, azóta tárgyalunk. Egy olyan műsorom lesz, amelyben közéletről fogok beszélgetni, de direkt pártpolitikával nem foglalkozunk. Olyan feltételeket ajánlottak, amilyeneket még soha senki. (…) Azt is megígérték, hogy a meghívottak és a témák terén teljesen szabad kezet kapok. Az eddigi egyeztetéseim a műsor vendégeiről ezt semmiben nem cáfolták”. Veiszer a 24.hu-nak úgy nyilatkozott: „a magyar televíziózás egyik legizgalmasabb helyszíne ma a Hír TV, mert nem valami készbe kell belépni, hanem akik most vállalják, kialakíthatják, milyen csatorna legyen belőle”.