Oldal kiválasztása

Átadták a Rádiós Korrektúra és a Kamera Korrektúra díjakat Budapesten hétfő este. Az ünnepi gálát követően új, negyedévente megrendezendő szakmai fórumot indítottak, ahol kötetlen keretek között találkoznak majd a média iránt érdeklődők és a médiában dolgozók.

A szervezőknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a legjobbakat példaként állítva, immár negyedik alkalommal hirdették ki a Rádiós és Kamera Korrektúrát, a Hangok és Képek versenyének legjobbjait. Utóbbira csaknem 100 televíziós nevezés érkezett.

A legnépszerűbb rádiós személyiségre több mint 9 ezren szavaztak, a kategória voksolóinak egyharmada. A legnépszerűbb rádióra 6 ezer fölötti jelölést regisztráltak a szervezők. Rádiós kategóriákban a Tényfeltáró, portré, információs hírmagazin kategóriában a Music FM Délutáni road show-ja bizonyult a legjobbnak, míg a kulturális magazin, hangjáték kategóriában a Lánchíd Rádió Szabad gondolat – John Lennon emlékműsorát díjazták. A szórakoztató reggeli műsorok közül a Sunshine FM Keltető című műsora bizonyult a legjobbnak, az arculatot tekintve a Music FM, és a közönségdíjat is ez az adó kapta mint legnépszerűbb rádió. A legnépszerűbb rádiós személyiség közönségdíját Bochkor Gábor viheti haza a Music FM-től.

A televíziós kategóriákban az MTVA megbízásából, az Éclipse Film Kft. által készített „Engedem, hadd menjen” győzött a portrék és dokumentumműsorok között.

A hír- és hírháttérműsorok közül az RTL Klub Fókusz című műsorának Tóásó exkluzív interjúja nyert. A tudományos és ismeretterjesztő filmek körében az AMC Networks Central Europe Kft. Brutális történelem sorozata 1. évadjának 3. része vihette el a legjobbnak járó elismerést. A szórakoztató kategóriában az RTL Klub Gyertek át szombat este! című műsora nyert, és a csatorna sorozata, a Válótársak végzett a tévéfilm, tévéjáték, tévésorozat kategória első helyén is. Az arculatot tekintve az ATV kapta az első helyet, míg a különdíjat a Debreceni Városi Televíziónak és az Echo TV-nek ítéltek.

Fotó: MTI