Oldal kiválasztása

Karácsony minden esztendőnek az egyik legvarázslatosabb, legszebb, legbensőségesebb tartalmú napja. Az ember ilyenkor megéli, hogy rátalál az Isten, és az ember maga is rátalálhat az Istenre.

Karácsony csendje, békéje, az a szeretet, amit Karácsonykor próbálunk megélni, és amelyet megtapasztalunk, felemeli a szívünket és a lelkünket az Istenhez.

Ebben az esztendőben Karácsony ünnepéhez hozzá-kapcsolódik a Ferenc Pápa által meghirdetett Irgalmasság Szent Éve, amely arra hív bennünket, hogy újuljunk meg, kezdjünk új életet és hagyjunk el mindent, ami nem Isten felé emel, kezdjünk valami újat, valami szépet, ami hasonlatos lesz ahhoz az ősi valósághoz, amikor az ember életét a bűn még nem határozta meg.

Karácsony mindannyiunk szívét és lelkét megérinti. Mindenkit arra hív, hogy önmagunkból kilépve nyíljunk meg Istennek és fogadjuk Őt be és adjuk oda hittel magunkat neki, hogy nyíljunk meg egymás szármára, hogy egymásban lássuk meg a jót, ne hánytorgassuk fel többet a rosszat, hanem békében, örömben, szeretetben éljünk. Nyissuk meg szívünket Isten egész akarata felé, hogy az Ő szeretete rajtunk keresztül elérhessen mindenkit, az egész világot.

Szívből kívánok a Magyar Katolikus Rádió minden hallgatójának Áldott, Boldog, Kegyelemmel teljes, Szent Karácsonyi ünnepet.

Spányi Antal, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgatója, székesfehérvári megyéspüspök karácsonyi üzenete a Magyar Katolikus Rádió weblapján