Oldal kiválasztása

Jó látni, hogy a gyermek, a szülő, a család érték – mondta a díj csütörtöki budapesti átadógáláján Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége örömének adott hangot, hogy a zsűri széles körből válogatva, igen különböző témákat más-más terjedelemben feldolgozó anyagokból válogatott. Mint mondta, ez az este nem arról szól, ami megkülönböztet bennünket egymástól, hanem arról, amiben hasonlítunk: ilyen, hogy mindannyiunk számára fontos a család.

A tíz éve létező elismerés félmillió forinttal járó fődíja mellett átadták a közönségdíjat is, amelyet a Kossuth rádió Vendég a háznál című műsora Láthatatlan munka – „nem dolgozó” anyák című adásának szerkesztéséért Veress Ágnes vehetett át.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma különdíját Lengyel Csilla kapta, a Laptop, fakanál, tűsarok című – a Figyelőben megjelent – írásáért, míg a Nagycsaládosok Országos Egyesületének különdíját Kuslits Szonja vehette át a Várkert Bazárban rendezett gálán, a mno.hu-n megjelent, A Nobel-díjas IPCC hétgyermekes, magyar klímakutatója című cikkéért.

Forrás: MTI