Oldal kiválasztása

1087.jpgMakláry Ákos a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén született 1972-ben. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Hittudományi Akadémián végzett a Központi Szeminárium papnövendékeként.

A római Pápai Keleti Intézetben szerzett kánonjogi licenciátust, ezután lelkipásztori kisegítő volt Rakacaszenden. 1998-ban Nyíregyházán szentelték pappá. Jelmondatát a keresztényi és a papi életre vonatkoztatva a 65. zsoltárból választotta: „Boldog az, kit kiválasztasz…”

Miskolcon volt káplán, majd szolgált a máriapócsi kegyhelyen, ezt követően pedig Anarcson mint parókus. Római posztgraduális képzést követően a Budai Görögkatolikus Parókia parókusa, a Hajdúdorogi Főegyházmegye bírósági helynöke, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola kánonjogtanára.

Feleségével, Seszták Tímeával két leánygyermeket nevel.

A küldöttgyűlés új tisztségviselőket és elnökséget is választott. A jövőben a KÉSZ társelnöki posztját dr. Galgóczy Gábor tölti be, a szervezet elnökhelyettese pedig Keresztes Dénes lett. A megújult elnökség tagjai: Franczelné Bor Mária, Dr. Brummer Krisztián, Csizovszki László, Izing László, Dr. Lakatos István Antal, Dr. Pálmai Tamás, Pásztor Pascal és Dr. Zachar Péter Krisztián.

Forrás és fotó: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége
Magyar Kurír