Oldal kiválasztása

A Családbarát Médiáért-díjról

A Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány 2007-ben hozta létre a Családbarát Médiáért-díjat. Az 500 000 forint pénzjutalommal járó elismerés célja, hogy a család – örömeivel és gondjaival együtt – ugyanolyan hangsúlyos szerepet kapjon a médiában, mint a valódi életben. Nyomtatásban megjelenő cikkeket, rádió- és televízióműsorokat, internetes írásokat jutalmaz, amelyek a fenti témát magas szakmai színvonalon jelenítik meg, és céljuk nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem az, hogy információt, erőt, segítséget adjanak a párválasztáshoz, az elköteleződéshez, családtervezéshez, a problémák megoldásához, a családban való boldog élethez. A szakmai díj odaítélésekor kiemelt szempont, hogy a cikk vagy műsor a kívánt célcsoportot meg tudta-e szólítani, illetve sikerült-e eljuttatnia a fontos üzenetet esetleg olyan korosztályokhoz és olyan értékrendű emberekhez is, akik a családbarát szemlélettel ritkábban találkoznak, illetve kevésbé tartják fontosnak.

Az év folyamán a szakmai zsűri által kiválasztott 12 jelöltet a Képmás magazin hónapról hónapra bemutatta, a jelöltek munkái a kepmas.hu/gyerekszoba weboldalon jelenleg is megtekinthetők.

A jelölt médiumok és újságíróik: abcug.hu – Neuberger Eszter, Metropol – Bordohányi Alexandra, divany.hu – Dr. Polgár Patrícia, RTL Fókusz – Fodor Bianka, Magyar Nemzet/mno.hu – Velkei Tamás, nlcafe.hu – Kempf Zita, Kun Gabi, Szalma Erika, 24.hu – Haszon Zsófia, Mindennapi Pszichológia – Szertics Péter, she.hu – Petrás Lilla

Itt találja az összes megjelenést, itt lehet szavazni >>>

A zsűri tagjai:

Aczél Petra, a Corvinus Egyetem docense, a Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet igazgatója

Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője

Krúdy Tamás, újságíró, szerkesztő

Keresztes Ilona, a Magyar Rádió szerkesztő-riportere

Süveges Gergő, a Magyar Televízió munkatársa

Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese

Molnár-Bánffy Kata kommunikációs tanácsadó

Szám Katalin, a Képmás főszerkesztője

Külhoni Családbarát Médiáért-díj

A Média a Családért Alapítvány 2016-ban a határon túlra is kiterjesztette tevékenységét. Négy tagú zsűri – Erdélyből Csinta Samu, Felvidékről Neszméri Tünde, Délvidékről Tóth Lívia és Kárpátaljáról Kőszeghy Elemér újságírók – hónapról hónapra küldték térségükből a családról megjelent anyagokat. Az ebből válogatott 12 jelöltből is szakmai zsűri választja ki a győztest.

A jelölt médiumok és újságíróik: Erdély: Nőileg – Sipos Betti, Csatlós Tünde, Dávid Panni, Farkas-Ráduly Melánia; Krónika – Bálint Eszter és Bíró Blanka; Gyergyói Hírlap – Balázs Katalin, Tamás Gyopár; Üzenet – Somogyi Botond; Újvidék: Magyar Szó – Lakatos János; Felvidék: Ma – Beke Beáta; Új nő – Jankovic Nóra, Derzsi Bernadett.