Oldal kiválasztása

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója vette meg a Figyelő című hetilapot; a megállapodást már alá is írták.Az új tulajdonos az Origónak elmondta: legfontosabb célja a „magas szintű szakmai munka folytatása”. Hangsúlyozta: a Figyelő korábban is nagyon fontos orgánum volt, amelynél sok tudás halmozódott föl; ennek az elvesztése óriási veszteség lett volna a hazai sajtóvilágban.

A lap dolgozói új esélyt kaptak – tette hozzá. Schmidt Mária hozzátette: elsősorban pénzügyi befektetőként tekint magára. Schmidt Mária úgy fogalmazott: a „minőség, méltányosság és mértéktartás” szóval jellemezhető, hogy milyen újságot szeretne csinálni a Figyelőből.

A Figyelővel szemben tavaly novemberben indult felszámolási eljárás: ennek lezárásához több mint 70 követelést kellett kielégíteni. A Figyelőt eddig kiadó Mediacity Magyarország Kft. adja ki többi között az IPM-et, a Családi Lapot, a Motorrevüt és a Műszaki Magazint. A Figyelő példányszámát jelenleg nem mérik, de a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség korábbi méréseinél 7-8 ezer körül mozgott.