Oldal kiválasztása

Hargitai Miklóst (47), a Népszabadság korábbi és a Népszava jelenlegi munkatársát választotta elnökévé tisztújító küldöttgyűlésén a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ).

Az új elnök úgy véli: a hazai társszervezetekkel, más újságíró-szövetségekkel szoros együttműködésre van szükség a közös érdekek és szakmai, etikai alapelvek, valamint a közösen megkövetelt jogi keretek mentén. A szakmai szervezeteknek pedig tevékenyen kell részt vállalniuk a médiaszabályozás jogi környezetének átalakításában.

A MÚOSZ alelnöki posztját Gönczi Mária, a szervezet Helyi Lapok Szakosztályának elnöke, valamint Trom András, a Külpolitikai Szakosztály elnöke töltheti be.

Az új elnökség tagjai: Acsay Judit, Bánkuti András, Danó Anna, Doros Judit, Eötvös Pál, Kékesi Zsolt, Kleer László és Palugyai István lettek. Az elnökség megbízatása négy évre szól.

A küldöttek elsöprő többséggel választották a szervezet tiszteletbeli elnökévé Keleti Éva fotóművészt. A MÚOSZ egyik legfontosabb testületét, a sajtóetikai kérdésekben eljáró Etikai Bizottságot mostantól N. Kósa Judit vezeti. A MÚOSZ Felügyelőbizottsága elnökévé a küldöttek Karsai Gábor közgazdászt, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgató-helyettesét választották.

Forrás: Médiainfó – www.mediainfo.hu
Fotó: muosz.hu/Fazekas István