Oldal kiválasztása

Április 6-ától 27 nemzet filmjeit hozza Budapestre a Fesztivál.

A nyolc napon át zajló 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra 34 friss, izgalmas és kihagyhatatlan alkotás érkezik a Föld minden szegletéből. A fesztivál az Óriás című svéd filmmel nyit, itt lesz látható hazánkban először Török Ferenc új alkotása, az 1945, de vetítenek Oscar-jelölt filmeket, Ewan McGregor, Koncsalovszkij és Jim Jarmusch egy-egy munkáját és dokumentumfilmet David Lynch-ről és Leonard Cohenről.

A Titanic 2017-ben is átfogó, sokszínű válogatást ad a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait mutatja be. Idén 27 nemzet 34 filmjét hat kategóriába osztva – Versenyben, Fesztiválkedvencek, Ázsiai szelek, A sötét oldal, Amerikai függetlenek, Titanic dox – láthatják majd a nézők, a zenés dokumentumfilmek kivételével minden filmet eredeti nyelven, magyar felirattal.

A 2005 óta versenyfesztiválként is működő Titanicon idén 7 film versenyez majd a Hullámtörők-díjért, melynek odaítéléséről Frédéric Strauss francia kritikus, Dragomán György író és a zsűri elnöke, Enyedi Ildikó fog dönteni.

Forrás: Médiainfó