Oldal kiválasztása

A Magyar Fejlődésért Alapítvány kizárólagos tulajdonába került az Index.hu internetes hírportált kiadó részvénytársaság – közölte Bodolai László ügyvéd, az alapítvány kurátora a honlapon. A közlemény szerint a tranzakcióra azt követően kerülhetett sor, hogy a Simicska Lajos tulajdonában álló Magyar Nemzetben és a HírTv-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt. érvényesítette egy 2014 februárjában kötött megállapodás alapján fennálló opciós jogát, majd az így szerzett tulajdonát a „Magyar Fejlődésért Alapítványra” ruházta át.

Az alapítványi tulajdonszerzés célja, hogy továbbra is biztosított maradjon az Index.hu internetes portál „vezető piaci pozíciója, minőségi tartalomgyártó tevékenysége, függetlensége, valamint minél szélesebb társadalmi elérése” – olvasható a tájékoztatásban.

A tulajdonosváltással egy időben lemondtak tisztségükről az Index.hu Zrt. eddigi igazgatósági tagjai és az új tulajdonos három új igazgatósági tagot nevezett ki határozatlan időtartamra: Bodolai László és Nagy Ajtony Csaba ügyvédeket és Kereszty Gábor közgazdászt. Az igazgatóság elnöke Bodolai László lett.

Médiaberkekben azt egyértelműsítik – olvasható a Magyar Időkben, hogy Simicska Lajos nem engedte el az Indexet, hiszen Nagy Ajtony Csabán keresztül továbbra is közvetlen befolyása van a portálra. Ő amellett, hogy az elmúlt években szinte az összes fontosabb Simicska-érdekeltségben felbukkant (Közgép Zrt., Mahir Zrt., Advenio Zrt., Pro-Aurum Vagyonkezelő Zrt.), az üzletember unokaöccse. Az alapítvány mögött álló cégnek, az NP Nanga Parbat Zrt.-nek pedig Tóth Marianna lett a vezérigazgatója, aki majdnem két tucat Simicska-kötődésű cégben bukkant fel az utóbbi két évtizedben.

Forrás: Médiainfó, Magyar Idők