Oldal kiválasztása

A kisjátékfilmek és kísérleti filmek gyártásának támogatására meghirdetett idei Huszárik Zoltán-pályázat első fordulójában 12 tervezett filmalkotás számára összesen 77,7 millió forintot szavazott meg a Médiatanács. Pápai Pici Varjúháj címmel tervezett filmje egy kisfiú története, aki anyukája betegségét és saját szorongását sötét, mágikus fenyegetésként éli meg. Szövényi-Lux Balázs Katapult című kisjátékfilmje egy tervező és egy Amerikából Budapestre érkező lány szerelmes meséjét viheti képernyőre. Egy apa elvesztése a története az ’50-es években játszódó filmnek, amit Borbás Dávid rendezhet A buszsofőr címmel.

Döntés született arról is, hogy a Médiatanács közreműködik a november 3-10. között rendezendő 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon – ahol egy teljes hét áll rendelkezésére, hogy a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatott alkotásokat bemutassák -, és ezen együttműködés keretében 4 millió forint hozzájárulást nyújt a fesztivál rendezvényeihez. Hasonlóképp részt vesz a tanács a november 7-9-i 17. Lakiteleki Filmszemlén is, ahol 500 ezer forintot ajánlott fel a Különdíjra.

A Médiatanács 16 pályázót nyilvánított kedvezményezetté a közösségi médiaszolgáltatók számára kiírt műszaki pályázat első fordulójában. A nyertesek összesen 40,8 millió forintot fordíthatnak a pályázaton keresztül stúdió-, hang- és fénytechnikai berendezések, műsorjel-átviteli eszközök és a médiaszolgáltatáshoz szükséges számítástechnikai felszerelések vásárlására.

A televíziók közül támogatást kapott a Bonum Tv, a Szentgál Televízió, a püspökladányi Ladány Televízió, a dunaújvárosi D+ Tv, a Rábaközi Televízió, a fővárosi Hegyvidék Televízió, a Mezőtúri Városi Televízió, a budakalászi VKC Tv, a Tv Szentendre, a Tatai Televízió, a rádiók közül a Klasszik Rádió, a kiskunfélegyházi Smile FM, a Balaton Rádió, a Mária Rádió ceglédi stúdiója, illetve a Magyar Katolikus Rádió, utóbbi két frekvencián is.

Forrás: mediainfo.hu