Oldal kiválasztása

Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. korábbi vezetője, Magyarország volt rendkívüli és meghatalmazott szingapúri nagykövete váltotta Simicska Ádámot a Magyar Nemzet napilapot kiadó és az MNO.hu hírportált üzemeltető Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. társügyvezetői posztján – olvasható a társaság közleményében. Ugyanitt arról is írnak, hogy a Magyar Nemzet főszerkesztői tisztét a Lánchíd Rádió ügyvezető főszerkesztője, Schlecht Csaba tölti be ezután D. Horváth Gábor helyett.

A Hír TV Zrt. igazgatósága egyidejűleg egy fővel bővült ugyancsak Faragó Csaba személyében, aki a jövőben a Hír TV vezérigazgatói tisztségét is ellátja. Pauwlik László, a Hír TV Zrt. korábbi vezérigazgatója – Tarr Péter műsorokért felelős vezérigazgató-helyettes mellett – a társaság vezérigazgató-helyetteseként folytatja eddigi munkáját.

Több médium is azt írta, hogy a változások hátterében a tulajdonos, Simicska Lajos Jobbikhoz közeledése is állhat. Schlecht Csaba, az új főszerkesztő a 24.hunak adott interjúban kijelentette például, hogy sokkal jobban szeretné, ha 2018 után nem Orbán Viktornak, hanem Vona Gábornak hívnák az ország miniszterelnökét. Az Origo szerint pedig az átszervezés mögött egyértelműen az állhat, hogy milliárdos anyagi veszteségeket okoz Simicskának a médiabirodalma fenntartása, ezért lépnie kellett, mivel gyakorlatilag csődközeli helyzet alakult ki. A Magyar Nemzet példányszáma a 2014-es 35 ezerről 14 ezerre esett le pl. két év alatt.