Oldal kiválasztása

Hatan vehették át idén sajtó kategóriában a Junior Prima díjat hétfőn Budapesten.

Az átadóünnepségen Krizsán László, a díj mecénási feladatait 2014 óta ellátó KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója kiemelte: nagy az érdeklődés az elismerés iránt. Mint mondta, a 37 jelöltből 28-an jutottak be a második fordulóba, közülük választotta ki a zsűri a győzteseket. Megemlítette: idén először indulhattak a kétmillió forintos pénzdíjjal is járó versenyben határon túli magyar pályázók, akik közül ketten is átvehették az elismerést. Hozzátette: azért is különleges az idei év, mert míg tavaly a díjazottak többsége férfi volt, most kizárólag nők nyerték el az elismerést.

A méltatások során Árgyelán Ágnes (jobbról a második), a Portfolio.hu munkatársa esetében azt emelték ki, hogy igényesen dolgoz fel korántsem könnyű gazdasági, pénzügyi témákat.

Juhász Rita (alsó sor, jobbról az első) és Krizbai Diána (alsó sor középső), a közmédia hírügynökségi tudósítói esetében azt, hogy lényegre törően dolgozzák fel saját szakterületük (a család-, ifjúság- és szociálpolitika, illetve a honvédelem) témáit.

Az Ungváron megjelenő Kárpáti Igaz Szó újságírója, Simon Rita (balról a második) méltatásában elhangzott, hogy szép magyarsággal, kiegyensúlyozottan és közérthetően megírt, ifjúsági és oktatási témájú riportjait ismerte el a zsűri.

Martin Wanda divat-, koncert- és szociofotóiról, hogy fiatal kora ellenére kiállításával nemzetközi ismertségre és elismertségre tett szert.

A szlovákiai születésű Köpöncei Csilla (Magyar Idők – balról az első az első sorban) esetében, hogy elszántsággal, kitartással és lelkiismeretességgel nyúl olyan összetett témákhoz, mint a mezőgazdaság, a vidékfejlesztés és a környezetvédelem.

Forrás: hirado.hu