Oldal kiválasztása

A Vatikán egy portálba kívánja tömöríteni weboldalait, hogy megfeleljen a modern kor elvárásainak, ezzel a feladattal egy digitális ügynökséget bíztak meg. A Vatikáni Hírek néven kerül kialakításra az új portál, és egy többnyelvű szerkesztői csoport fogja összeállítani. Az új weboldalt az Accenture Interactive készíti el.

„Az intézkedés része a Vatikáni reformnak, aminek célja új módszerek megtalálása a kapcsolatok fenntartásához az emberekkel, illetve részvétel a mai, digitális világban. Az átalakulás lehetővé teszi a vatikáni média csapat számára, hogy meghatározzon egy online identitást, egy hangot és gazdagabb digitális multimédiás forrást biztosítson az emberek világszerte történő eléréséhez” ” – nyilatkozta az Accenture Interactive honlapján.

A mai kulturális és digitális konvergencia megköveteli olyan folyamatok elfogadását, amik különböznek a hagyományostól” – nyilatkozta monszinyor Dario Edoardo Vigan a Vatikán kommunikációs titkárságának vezérigazgatója. Az Accenture Interactive emellett logókat és egyéb tartalmakat is tervez a Vatikáni Hírek, a Vatikán Média és a Vatikán Rádió számára.

Forrás: Origo