Oldal kiválasztása

A Magyar Média Mecenatúra Program kifejezetten online közszolgálati médiatartalmak létrejöttét támogató, tavaly meghirdetett Neumann János-pályázatának harmadik fordulójában a Médiatanács öt hazai és egy határon túli alkotónak összesen hatmillió forintot ítélt oda.

Két hazai alkotás, a Magyarország talán legnagyobb természeti kincsét és annak egészségre gyakorolt hatásait bemutató ismeretterjesztő film, a Gyógyító gyógyvizeink, és az erdélyi arisztokrata családok még élő tagjainak sorsa után kutató Tiltott kastélyok dokumentumsorozat ötödik epizódja, Keresdi Bethlenek címmel a Magyar Idők online felületén lesz látható.

További két ismeretterjesztő kisfilmsorozatot – a Bauhaus-emlékeket felvonultató Budapesti Bauhaus séták és a címbéli festő művészetét bemutató Márffy Ödön 140 – az Echo TV, míg a hivatás, a család, a mindennapi problémák és a keresztény identitás metszéspontjait körbejáró, Hétköznapi hősök című portrésorozat új részeit a Bonum TV online felületein nézhetik majd meg az érdeklődők. A határon túli pályázó a 70-es, 80-as években kiemelkedő erdélyi értelmiségiek portréit bemutató Erdélyi életutak című sorozata a karpatpress.hu oldalon lesz majd elérhető.

Forrás: mediainfo.hu