Oldal kiválasztása

A kanadai Thamesville-ben május 5–6-án rendezték meg a Keresztény Élet nemzetközi filmfesztivált. A résztvevők május 6-án, vasárnap délután tekinthették meg az amerikai templombezárásokról szóló magyar dokumentumfilmet, amely elnyerte a Kiváló alkotás díját.

Az elmúlt hétvégén két nemzetközi fesztiválon is bemutatták az amerikai templombezárásokról készült, A hit kiárusítása (Foreclosing on Faith) című magyar dokumentumfilmet, melynek egyik alkotója Somogyi Viktória, a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségének munkatársa.

Május 6-án, vasárnap délután a kanadai Thamesville-ben rendezett Keresztény Élet nemzetközi filmfesztivál résztvevői tekinthették meg a dokumentumfilmet. A film ráadásul elnyert a Kiváló alkotás díját az eseményen.

Ezzel egyidőben a világ legnagyobb keresztény filmfesztiválján, a május 2–5. között a floridai Orlandóban tartott Nemzetközi Keresztény Film- és Zenei Fesztiválon A hit kiárusítása című alkotást beválogatták a dokumentumfilm kategóriában a fesztiválon bemutatott filmek közé, alkotóit (Somogyi Viktóriát és Jeff MacIntyre-t) pedig jelölték a legjobb dokumentumfilmes rendező kategóriában. A filmet május 5-én, szombaton mutatták be a fesztivál közönségének.

A 6. alkalommal megrendezett fesztiválra több mint 700 alkotást neveztek 50 különböző országból. Ez az egyetlen keresztény fesztivál, amely bemutatót tarthat a cannes-i filmfesztiválon. Az orlandói rendezvényen idén 4825-en vettek részt.

Forrás: Vatikáni Rádió, Magyar Kurír
Fotó: Vatican News