Oldal kiválasztása

Visszatérünk a régi értékekhez, ott folytatjuk, ahol 2015-ben abbahagytuk – ezt mondta a Hír Tv régi-új vezérigazgató-helyettese, miután az eddigi vezetőket szerdán leváltotta az új tulajdonos. Szikszai Péter közölte: a tulajdonosváltással együtt szemléletváltás is lesz, amelyek műsorok megszűnését is jelenti. „A mai nappal a Hír TV visszatért a jobboldalra, úgyhogy Csintalan Sándort és Kálmán Olgát már ne is keressék a nézők” – mondta a vezérigazgató-helyettes. Távozik a csatornától Teszári Nóra, Lampé Ágnes és Bodacz Balázs is. Új műsorok szeptembertől indulnak.

Nyerges Zsolt a szerdai állománygyűlésen a csatorna további működéséről biztosította a dolgozókat. Médiatanácsadónak a korábbi elnököt, Liszkay Gábort kérte fel, vezérigazgató pedig Répásy Bálint lett. A médiumot a 2015 előtti vezetés irányítja. Általános vezérigazgató-helyettes dr. Korda Judit lett, a tartalomért Szikszai Péter felel vezérigazgató-helyettesként, a hírigazgatónak pedig Mentes Katalint nevezték ki.

A csatorna szellemisége 2015 februárjában változott meg, amikor a tulajdonos, Simicska Lajos a miniszterelnökkel való kapcsolatának megromlása után 180 fokos fordulatra és a konzervatív értékek feladására kérte a vezetést. A teljes menedzsment ezután lelkiismereti okokra hivatkozva lemondott.

Forrás: hirtv.hu