Oldal kiválasztása

Örömmel hirdetjük, hogy a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) és a Magyar Kurír idén ősszel is megrendezi az egyházközségi lapok és honlapok szerkesztőinek országos találkozóját október 3. és 5. között Érden, a Regina Mundi Ciszterci Nővérek Apátságában (2030 Érd, Tárnoki út 11.).

A Magyar Kurír és az Új Ember munkatársai által tartott szakmai előadások az interjú és az álhírek (fake news) témaköre köré épülnek. Október 5-én délelőtt vendégünk lesz Erdő Péter bíboros, prímás is.

A találkozót a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége támogatja.
A program támogatott részvételi díja 10.000 Ft/fő, ami magában foglalja a képzés díját, a szállást és az étkezések költségeit.
(A képzés díja ellátás nélkül: 4 000 Ft/fő. Szállás nélkül, étkezéssel: 6500 Ft/fő.)

Jelentkezni a sajtoapostol@gmail.com címen a regisztrációs lap elküldésével és a MAKÚSZ számlájára (OTP 11711034-20812700) átutalt 5 000 Ft előleg befizetésével lehet. Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntessék fel: Sajtóapostolok találkozója! Számlát csak a befizető nevére és címére tudunk kiállítani.

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 27.

A jelentkezéshez szükséges regisztrációs lap itt érhető el.

További információ a sajtoapostol@gmail.com címen kérhető!

A tervezett program:

Október 3., szerda
A szállás elfoglalása, vacsora, rövid ima, bemutatkozó beszélgetés, kis esti csevej.
(A szállást szerda délutántól lehet elfoglalni).

Október 4., csütörtök
Reggeli és közös imádság után interaktív előadás Ferenc pápa 2018-as tömegtájékoztatási üzenetéről és a fake news jelenségéről. Ebéd után előadás az interjú műfajáról, majd gyakorlatok és közös értékelés. Vacsora, majd kis esti csevej.

Október 5., péntek
Reggeli, imádság, reflexió, majd Erdő Péter bíboros, prímás előadása a katolikus médiáról, a kommunikáció helyzetéről, kihívásáról, feladatairól. Ezt követően beszélgetés a főpásztorral. A program közös ebéddel zárul.
Tervezzük, hogy közösen vehessünk részt szentmisén a találkozó ideje alatt, ennek pontos időpontja még formálódik.

Kérjük, terjessze a találkozó hírét, még akkor is, ha már nem szerkeszt egyházközségi lapot!

A szervezők