Oldal kiválasztása

A Sajtóapostolok XVIII. Országos Találkozóját Nagyváradon tartja a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) és a Magyar Kurír október 4. és 6. között A közösségi hálózatból az emberi közösségekbe, avagy a lájktól az ámenig címmel. A rendezvény nyitónapján előadást tart Böcskei László nagyváradi megyéspüspök.

A péntektől vasárnapig zajló eseménynek a Posticum kultúrközpont és vendégház ad otthont. A találkozó szakmai előadásait többek között a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye, illetve a Magyar Kurír és az Új Ember munkatársai tartják. A szakmai továbbképzés kiemelten foglalkozik Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának kommunikációjával, illetve a közösségi média témájával.

A találkozó tervezett programja:

– október 4., péntek: A szállást 14 órától lehet elfoglalni. Szállás elfoglalása után rövid ima, bemutatkozó beszélgetés, Böcskei László megyéspüspök előadása, vacsora, kis esti csevej;

– október 5., szombat: reggeli és közös imádság után előadások, illetve gyakorlati foglalkozások, köztük a nagyváradi egyházmegye kommunikációjának megismerése, illetve Micaci Cristian beszámolója, aki sajtósként végigkísérhette a Szentatya romániai apostoli útját;

– ebéd után a püspöki székhely és a városközpont megismerése, vesperás a Szent László-templomban és ismerkedés a helyi kommunikációval, vacsora, majd kis esti csevej;

– október 6., vasárnap: reggeli, imádság, interaktív előadások, szentmise, reflexió.

A program közös ebéddel zárul.

A program támogatott részvételi díja 10 000 forint/fő, ami magában foglalja a képzés díját, a szállást és az étkezések költségeit.

A találkozót a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége támogatja.

A jelentkezés határideje: szeptember 17.

Jelentkezni a sajtoapostol@gmail.com címen lehet az itt található regisztrációs lap elküldésével (a linkre kattintva a megjelenő pdf megjelenítő jobb felső sarkában a lefelé mutató letöltés nyílra kell kattintani), valamint a MAKÚSZ számlájára 5 000 Ft előleg befizetésével lehet. Számlaszám: OTP 11711034—20812700, kérjük a megjegyzés rovatba feltüntetni: Sajtóapostolok Találkozója.

Nagyon fontos: Számlát csak az átutaló nevére és címére tudunk kiállítani! Kérjük, mindenképpen írja meg emailben a számlázási adatait is!

Amennyiben a találkozóval kapcsolatban további kérdései merülnek fel, kérjük írjon a sajtoapostol@gmail.com címre.