Oldal kiválasztása

A mustrát idén Sára Sándor operatőr és filmrendező emlékére hirdetik meg. Nevezni október 1-jéig, idén is krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok kategóriákban lehet. A fődíj 1 millió Ft és különdíjakat is megítélnek majd.

A versenyre falvak, városok, iskolák televízióinak, filmkészítő közösségek és magánszemélyek jelentkezését várják az ország határain túlról is, minden 2015 után egyénileg vagy csoportosan készített magyar nyelvű alkotással, amely a korábbi lakiteleki filmszemléken még nem szerepelt. Minden filmről egy rövid, 400 karakteres szöveges leírást is kérnek, amely az alkalomra készülő katalógusba is bekerül.

A filmszemle felhívása szerint krónika kategóriában helyi híradó, aktuális közéleti riportműsor és sport szerepelhet maximum 26 perc időtartamban. Korkép kategóriában legfeljebb 52 perces, egy településről készített filmtanulmánnyal, valamint filmszociográfiával, művelődés kategóriában legfeljebb 26 perces hungarikumokról, helyi értékekről készített filmmel lehet nevezni. A portréfilmek hossza is legfeljebb 26 perc lehet. A fikciós műsorok legfeljebb 10 perces szórakoztató, animációs, rajz- és kísérleti filmek lehetnek.

A benevezett filmek közül előzsűri választja ki a szemlére bejutó alkotásokat. A döntésről a pályázókat október közepéig elektronikus úton értesítik. A zsűri elnöke Buglya Sándor Balázs Béla-díjas filmrendező, producer lesz. A legjobb alkotások díjazásban részesülnek.

A 20. Lakiteleki Filmszemlét november 17-e és 19-e között rendezik meg.

A nevezési lap letölthető a népfőiskola honlapjáról.

Forrás: Médiapiac