Oldal kiválasztása

Honlapján és Facebook-oldalán számolt be a SZEMlélek szerkesztősége arról, hogy beszünteti tevékenységét. A szerkesztőségi közlemény szövege szerint „a Felebarátok Egyesület elnöke, Ikotity István 2021. február 18-án egyoldalúan felmondta február 1-re visszadátumozva a SZEMlélek értékmagazin főszerkesztőjének és a SZEMlélek médiacsoport kreatív igazgatójának megbízását. Ez a döntés ellentétes a Felebarátok Egyesület elnökségének szándékával.”

A közlemény alapján a kialakult helyzet rendezéséig nincs lehetőség az értékmagazin felelős szerkesztésének folytatására.

A Felebarátok Egyesület (FBE) egy katolikus közösség, melynek fő célja, hogy a katolikus egyház tanítását hatékonyan és hitelesen közvetítse a magyar társadalom közössége felé, erősítve ezáltal a katolikus identitást, valamint fontos közvetítő szerepet betöltve az egyházhoz tartozók és az egyházhoz nem tartozók között.

A SZEMlélek élén tavaly októberben volt egyszer főszerkesztőváltás, ekkor vette át a lap irányítását Sáhó Eszter főszerkesztő Gégény Istvántól, aki kreatív igazgatói posztot kapott ezután, őket bocsátották el most.

Forrás: media1.hu