Oldal kiválasztása

A Magyarországi Evangélikus Egyház a sajtóbizottság gondozásában évente egy alkalommal Bornemisza Péter-díjjal, illetve Írónád díjjal kívánja jutalmazni azokat az újságíró- vagy médiatevékenységet folytató magánszemélyeket, akik olyan világi vagy egyházi médiában megjelent írásművel, televíziós vagy rádiós anyaggal, internetes felületen megjelenő médiaszöveggel léptek a nyilvánosság elé, amely megjelenésével az adott évben az evangélikus egyház pozitív megítélését segítette elő. Közölte az Evangélikus Információs Szolgálat az MTI-vel.

A díjak nem az életművet, hanem elsősorban az alkotást és annak szellemi értékét kívánják elismerni. Ezért nem kell, hogy a díjra felterjesztett alkotó hivatásos újságíró legyen. A jelölt bármilyen, Magyarországon vagy külföldön élő magyar magánszemély lehet.

A Bornemisza Péter-díjra jelölt mű alkotójának nem kell evangélikus felekezetűnek lennie, az alkotás bármilyen műfajú lehet és bármely világi médiumban vagy a közösségi média nyilvános felületein megjelenhetett.

Az Írónád díjra az evangélikus médiában megjelent alkotás jelölhető.

Az idei díjakra március 15-ig várják a jelöléseket, a jelölés és az értékelés menetéről az egyház honlapján, a www.evangelikus.hu/bornemisza-peter-dij-es-ironad-dij oldalon lehet tájékozódni.

A Bornemisza Péter-díjat és az Írónád díjat egyszerre, minden év virágvasárnapjához kötődően, a megelőző hét péntekén adja át a bizottság.

Az elnyerhető díjak:
Minden döntős elismerő oklevélben részesül.
A Bornemisza Péter-díjas alkotás szerzője oklevelet, emlékplakettet és pénzdíjat (150.000 forint) kap.
Az Írónád díjas alkotás szerzője oklevelet, emlékplakettet és pénzdíjat (150.000 forint) kap.

A díjak fővédnökei Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Novotny Zoltán újságíró, a Magyarországi Evangélikus Egyház sajtóbizottságának képviselője.

Forrás: evangelikus.hu, mediapiac.com
Fotó: evangelikus.hu