Oldal kiválasztása

Online beszélgetésen mutatták be március végén a Budapest-jelentés a keresztényüldözésről 2020 című tanulmánykötetet, mások mellett Azbej Tristannak (képünkön), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárának a részvételével.

Forrás: Magyar Hírlap

Az államtitkár Facebook-oldalán közvetített eseményen elhangzott: “egy civilizációs küzdelem kellős közepén vagyunk, a kereszténységet sokféleképpen és sok irányból támadják”. Keleten és délen ez erőszakos üldöztetést, nyugaton pedig “szellemi típusú” keresztényellenességet jelent. A világ több mint 80 országában 340 millió embert diszkriminálnak keresztény hite miatt, közülük sokakat népirtással üldöznek. “A világ másik felén pedig megpróbálják ezt a tényt elhallgatni, bagatellizálni”.

Azbej Tristan emlékeztetett: Magyarország Hungary Helps Program néven a világon elsőként, 2016 végén, 2017 elején indította el azt a humanitárius segítségnyújtási kezdeményezést, amelynek célja a vallásuk miatt üldözött keresztények segítése. Az eredményeket sorolva közölte: négy év alatt több mint 100 ezer kereszténynek tették lehetővé a szülőföldön való megmaradást, és bizonyos esetekben a hazatérést, ezen felül a program segített az üldözött keresztények ügyének nemzetközi tematizálásában is.

Forrás: Médiapiac