Oldal kiválasztása

Jóváírja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a rádiók és televíziók idei első negyedévi médiaszolgáltatási díjait, és a második negyedévi kötelezettségeket sem kell teljesíteniük, miután április 8-án életbe lépett az erre vonatkozó kormányrendelet. Az intézkedésnek köszönhetően 374 kereskedelmi médiaszolgáltatás – 81 rádió és 293 televízió üzemeltetője – jut könnyítéshez a koronavírus-járvány által sújtott gazdasági és médiapiaci helyzetben.

Bő 120 milliós támogatás közösségi rádióknak és tévéknek
Huszonegy közösségi televízió és rádió működési és üzemeltetési költségéhez járul hozzá – több mint 120 millió forinttal – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. Az NMHH kommunikációs igazgatósága azt közölte az MTI-vel, hogy 122,6 millió forintot ítélt meg huszonegy pályázónak a médiatanács a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat második fordulójában.

A televíziók közül vissza nem térítendő forráshoz jut a Somogy TV, a Karcag Televízió, a TV Budakalász, a Füred Televízió, a gödöllői Régió Plusz Televízió, az újhartyáni MagTV, a Városi TV Mohács, a Soltvadkerti TV és a Szentgál TV. A rádiók közül sikeresen pályázott az Első Pesti Egyetemi Rádió, a székesfehérvári Alpha Rádió, a Rádió Törökszentmiklós, a Rádió Szentendre, a kiskunfélegyházi Rádió Smile, a siófoki Balaton Rádió, a Rádió Szarvas, a szombathelyi Credo Rádió, valamint a sátoraljaújhelyi, a miskolci, a debreceni és a nyíregyházi Európa Rádió.

Forrás: MTI, NMHH