Oldal kiválasztása

Közleményben tiltakozik a Magyar Nemzeti Médiaszövetség az ATV-csoport újságíróit ért támadás ellen. A Ki lesz a következő? című kommünikével arra reagáltak, hogy Tamás Gáspár Miklós filozófus a Klubrádió honlapján közzétett nyílt levelében az ATV bojkottjára szólított fel, amiért szerinte „a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság méltánytalanul, a jog szellemével, betűjével ellentétesen fosztotta meg a Klubrádiót a 92,9 MHz-es frekvenciától”.

Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Szövetségének (MÚOSZ) elnöke pedig a 168.hu Keljfeljancsi című műsorában a baloldali Spirit FM-et is támadta, s egészen odáig ment, hogy azt állította: „aki frekvenciát kap, az gyanakodhat, hogy valami olyat csinál, amivel a kormány vagy a kormánypárt érdekeit szolgálja”.

„A Magyar Nemzeti Médiaszövetség mélyen elítéli, hogy egyes baloldali-anarchista véleményvezérek a Klubrádió honlapján keresztül bojkottra szólítanak fel egy frekvenciát törvényesen elnyert rádiócsatornával szemben” – olvasható a közleményben. Azzal, hogy Tamás Gáspár és Hargitai munkájuk feladására szólította fel az ATV médiacsoportjához tartozó újságírókat, hasonlóan jártak el, mint Fekete-Győr András Momentum-elnök, aki korábban azzal fenyegetőzött, hogy kormányra kerülésük esetén elhallgattatnák a jobboldali újságírókat.

„Az egész újságíró-társadalom nevében vissza kell utasítani azt a baloldalon mostanában elharapózott gyakorlatot, hogy politikusok és véleményvezérek kirúgással fenyegetnek meg, vagy felmondásra szólítanak fel munkájukat végző újságírókat – olvasható a közleményben.”

Forrás: nemzetimediaszovetseg.hu/