Oldal kiválasztása

Az idei pályázat legjobb munkáit szabadtéri kiállításon láthatja a közönség augusztus 15-ig a Műcsarnok mellett.

Balogh Zoltán, az MTI/MTVA fotóriportere nyerte el A Covid-19 éve Magyarországon című munkájáért a 39. Magyar Sajtófotó Pályázaton a MÚOSZ Nagydíját, míg az André Kertész-nagydíjat Kovács Bea kapta Pillangólány című sorozatáért. A két nagydíjast a 39. Magyar Sajtófotó Kiállítás díjátadóval egybekötött csütörtöki megnyitóján jelentették be. Az eseményen vehette át elismeréseit a Magyar Sajtófotó Pályázat többi díjazottja is, akinek nevét még áprilisban hozták nyilvánosságra.

Balogh Zoltán MÚOSZ Nagydíjjal jutalmazott sorozata, amely korábban már a Képriport kategória első díját is elnyerte, kilenc fotón ad bepillantást a koronavírus-járvány alatti, megváltozott életbe.

Kovács Bea szabadfoglalkozású fotós Pillangólány című sorozata, amely a legjobb emberközpontú dokumentarista pályázati anyagért járó André Kertész-nagydíjat érdemelte ki, Mirandának, egy epidermolysis bullosa nevű ritka génbetegséggel született 12 éves lánynak és családjának a mindennapjait mutatja be. A sorozat elnyerte a Mindennapi élet (sorozat) kategória második díját is.

A hír-, eseményfotó kategória 1 . helyezetje Hegedüs Róbert: Segítő kéz című képe lett.

Az idei pályázat legjobb munkáit, köztük a két nagydíjas sorozat képeit rendhagyó módon szabadtéri kiállításon láthatja a közönség. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Capa Központ által rendezett tárlat augusztus 15-ig látható a Műcsarnok mellett, az Olof Palme sétány elején, majd Debrecenben, Gödöllőn és Békéscsabán is bemutatkozik.

A 39. Magyar Sajtófotó Pályázatra 296 fotográfus 2515 pályaművel, összesen 7237 képpel nevezett.

Forrás: Infostart, MTI, 39.sajto-foto.hu