Oldal kiválasztása

A korhatár-besorolással kapcsolatos rendelkezések megsértése miatt eljárást indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL és a TV2 szolgáltatói ellen – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel. Bejelentés alapján indítottak hatósági ellenőrzést az RTL és a TV2 szolgáltatói ellen, mivel a csatornákon júliusban és augusztusban túl enyhe korhatár-besorolással adtak közre műsorokat. Előbbin a Házasodna a gazda este 8 óra után bemutatott epizódját, utóbbin a Csapdába csalva című délelőtt sugárzott műsort a 12-es korhatár-besorolás helyett vélhetően 16-osnak kellett volna minősíteni.

A rádiós frekvenciapályázatokkal kapcsolatos döntések között a szolgáltató kérelmére október 1-től a médiatanács engedélyezte, hogy a Karc FM Média Kft. valamennyi vidéki jogosultsága a Budapest 95,3 MHz-es jogosultságával hálózatba kapcsolódva működhessen.

Az előző félévben 99,8 százalékos volt a televíziós akadálymentesítés. A közlemény szerint a médiatanács által elfogadott és a honlapján közzétett, a televíziós akadálymentesítésről szóló legfrissebb tanulmányban azt vizsgálták, hogy 2021 első félévében hogyan és milyen arányban segíti hallássérült nézőit a hat országos közszolgálati, valamint a két nagy kereskedelmi televízió. A csaknem 5200 vizsgált órában a műsorok mintegy 88 százalékát akadálymentesítették, ez a közszolgálati televízióknál 88,7 százalék, míg a kereskedelmi televízióknál 78,5 százalék volt.

Forrás: MTI