Oldal kiválasztása

A közszolgálati csatornák november elejétől friss arculattal, inspiráló műsorokkal, magyar könnyűzenei kínálattal, a fiatalok igényeire szabott, aktuális tartalmakkal jelentkeznek.

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: az átalakítás lehetőséget teremt az ifjúság megszólítására a popkultúra hangján, hogy Petőfi, a rocksztár lehessen a 21. század fiataljainak ikonja. Szimbolikus változásnak tekinthető, hogy mindkét adó a főváros kulturális életének egyik legmeghatározóbb helyszínéről, az A38 hajóról jelentkezik majd, minden eddiginél látványosabb formában.

A Petőfi Rádió a hét minden napján, 0-tól 24 óráig a magyar könnyűzenei kínálat legjavával készül a mainstreamtől az undergroundig. A szerdától jelentkező új reggeli műsorokkal – Kakasszóra, Petőfivel a reggel, Hétvége Petőfivel – tartalmasan indul a nap. Varga Gergővel és Bekker Dáviddal a legjobb zenék mellett a legfrissebb történésekről sem maradhat le senki.

Hétfőtől péntekig napközben két már ismert hang szól a hallgatókhoz: az Azt üzente című interaktív műsorban Meggyesi Gábor, míg a Hazafelé Petőfivel című műsorban Majoros Rita.

Esténként kétórányi kulturális ajánlóval jelentkezik a Mezgerélő, benne filmekkel, zenei, művészeti programokkal, kulturális eseményekkel. A napot mixműsor zárja, a Petőfi Elektrik a teljes hazai elektronikus zenei repertoárt felfedezi a legtehetségesebb fiatal lemezlovasok bemutatásával, jövőbe mutató stílusokkal. A hétvégi műsorban kívánságkosár, programajánló, a Petőfi Parádé, a Szombat délután és a Petőfi Rock című műsor várja a hallgatókat.

Az M2 Petőfi TV négy új magazinműsorral és két élő programmal készül. Szerdától az alappillér továbbra is a zene marad, de kulturális és szórakoztató tartalmakkal egészül ki. Az Én vagyok Te című műsor ismert slágereket mutat be új köntösben: a zenészek egymás dalait dolgozzák fel, saját stílusukban. A nézőket Csapó Dóra és Csitári Gergely várja. A Magas és mély című műsorban pedig a magyar zenei élet kiválóságai osztják meg privát és szakmai gondolataikat és érzéseiket Koltay Annával.

A Stiló című magazinműsorban a hazai divat- és formatervezők kapják a főszerepet, az aktuális trendeket Decsi Edit mutatja meg. A hét legfontosabb hazai közösségimédia-eseményeit egy egyedi formátumú ismeretterjesztő és véleményformáló vitaműsorban, az Ez így ok? című műsorban beszélik ki az aktuális téma szakértői Fodor Imrével.

A Friss című műsor naponta számol be a hazai zenei színtér eseményeiről, nemzetközi szinten is. A Nézzünk szét című hétvégi programajánló pedig budapesti és vidéki fesztiválokról, koncertekről, kiállításokról és más kulturális rendezvényről ad hírt.

Az M2 Petőfi TV 21 órától jelentkezik, a Petőfi Rádió, a PetőfiLive.hu és a YouTube-csatorna pedig szünet nélkül várja a hallgatókat és a nézőket.

Forrás: MTI
Fotó: korkep.sk