Oldal kiválasztása

Jövőre is közel másfél milliárd forinthoz juthatnak a médiaszolgáltatók a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa támogatásaiból – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel. Azt írták: az NMHH Médiatanácsa a héten tartott ülésén meghozott döntése szerint az 1,44 milliárd forinttal gazdálkodó, négy pályázati eljárással számoló terv 2022-ben a közösségi médiaszolgáltatók működési költségeinek, műszaki fejlesztésének, valamint a helyi és körzeti médiaszolgáltatók állandó műsorainak gyártását támogatja.

A tájékoztatás szerint a fenntartási és üzemeltetési költségek támogatására 440 millió forint a pályázati keret a négy fordulóban. A műszaki fejlesztésekre együttesen 120 millió forint áll majd rendelkezésre három fordulóban. A hír- és magazinműsorok készítésére a helyi és körzeti rádiók számára 360 millió forintos, míg a televízióknak 520 millió forintos keretet hirdet meg a médiatanács négy-négy fordulóban.

A közösségi szolgáltatók fenntartási és üzemeltetési költségeit támogató pályázat első fordulója idén decemberben lesz, a műszaki fejlesztéseké 2022 augusztusában. A rádióműsorok támogatására jövő márciusban, a televíziós műsorokéra pedig áprilisban lehet majd először nevezni.

A jövő évi támogatási program részeként a testület elfogadta és honlapján még pénteken közzéteszi a közösségi médiaszolgáltatók folyamatos fenntartásához szükséges – működési és üzemeltetési – költségek támogatásáról szóló 2022-es pályázatot – jelezték. A 440 milliós pályázati keretből havonta a televíziók 660 ezer forintot, a közösségi rádiók 550 ezer forintot, míg a kisközösségi rádiók 440 ezer forintot nyerhetnek el a négy fordulóban. Az első beadási határidő december 16-a 16 óra, a további fordulókra pedig jövő január-februárban, március-áprilisban és május-júniusban lehet nevezni – ismertették a közleményben.

Forrás: MTI