Oldal kiválasztása

A szövetség közleménye szerint az MTV zenecsatorna rövid, de annál hazugabb videót mutatott be a homoszexuálisok magyarországi helyzetéről. Az anyagban a Budapest Pride egyik szervezője beszélt arról, hogy a rendezvény után megszaporodtak a homoszexuálisok elleni gyűlölet-bűncselekmények. Az állítást senki nem erősítette meg, semmilyen más vélemény nem hangzott el, ráadásul a zenecsatorna illusztrációképpen grúziai tüntetésekről származó felvételekkel sugallta, hogy a homoszexuális-felvonulás résztvevőivel szemben Magyarországon keményen léptek fel.

A nézők és néhány magyar médium felháborodása után az inkriminált képeket bocsánatkérés vagy helyreigazítás nélkül egyszerűen kicserélték – olvasható a Magyar Nemzeti Médiaszövetség állásfoglalásában.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség eddig is fellépett a szakmaiatlan propagandaanyagok készítői ellen. Felszólítjuk a magát vezető ifjúsági brandnek nevező MTV-t, hogy ha már az Európában lassan kötelező genderpropagandát teljes erővel tolja, legalább a hitelesség minimális látszatát őrizze meg, még ha ezt megrendelői nem is kérik rajta számon. Követeljük egyben, hogy ha már hibát követnek el, azt ne suttyomban szépítgessék, hanem legalább a nézőiktől kérjenek elnézést. Magyarországon ugyanis nem üldözik a homoszexuálisokat, azt viszont tudják: a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát – fogalmaz a szövetség közleményében.

Forrás: mediapiac.com