Oldal kiválasztása

Ötvenöt szolgáltató több mint 90 millió forintot kap műsorkészítésre és majdnem 190 milliót a működési költségeire a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti döntése szerint.

Huszonhét szolgáltató huszonkilenc műsora jutott összesen 91,1 millió forinthoz a médiatanács hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését ösztönző 2021-es pályázatának negyedik fordulójában.

Közölték azt is, hogy mintegy 189,4 millió forintot ítélt meg 28 pályázónak a Médiatanács a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat első fordulójában.

A közösségi rádiók közül vissza nem térítendő forráshoz jut a miskolci Csillagpont Rádió, a Győr Plusz Rádió, a debreceni FM90 Campus Rádió, a veszprémi Mária Rádió, a budapesti 90.9 Jazzy Rádió, valamint a Magyar Katolikus Rádió 91,6 MHz-es és 92,7 MHz-es jogosultságai.

A Médiatanács megállapította, hogy a helyi Vác 87,9 MHz médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárás nyertese az egyedül pályázó Katolikus Rádió Zrt..

Forrás: MTI