Oldal kiválasztása

Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája vehette át az ez évi, a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat csütörtökön Budapesten.

Boros Bánk Levente, a központ igazgatója a díjátadón mondott méltatásában közölte: Bayer Zsolt háborús időben és sorsdöntő választási évben veheti át a díjat, amikor „stabil viszonyítási pontokra és az értékekért kiálló frontharcosokra van szükség”. Bayer Zsolt a megszólalásaival nem támad, hanem véd, a nemzeti oldal közösségét nem megosztja, hanem összetartja, és „háborús időkben nincs is másra szükségünk”.

Bayer Zsolt a díjat megköszönve a többi között arról beszélt, hogy kollégáktól díjat kapni, a „világ legjobb érzése”. Szólt arról is, hogy az újságírás, azon belül pedig a publicisztika eleve értékválasztás kérdése. Egyúttal a független-objektív újságírást a legnagyobb hazugságnak nevezte, amit szerinte a nemzeti oldallal szembenállók csak azért találtak ki, hogy leplezzék, kiknek a szolgálatába állnak.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója felidézte, a díjat azért alapították, hogy a minőségi és szabad, nemzeti-konzervatív sajtó kiemelkedő teljesítményeit elismerjék.

Átadták a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) sajtónapi díjait

Magyar Sajtódíjat kapott Dezső András, a HVG újságírója, Vitéz F. Ibolya, a 24.hu újságírója, valamint a 444.hu szerkesztősége. A Magyar Sajtódíjat a MÚOSZ négy éve alapította a legmagasabb színvonalú újságírói teljesítményt nyújtó sajtómunkások és alkotóközösségek elismerésére. Az ünnepségen Aranytoll Életmű-díjat kapott Ballai József újságíró, szerkesztő; Bikácsy Gergely író, film- és irodalomkritikus, esszéíró, filmesztéta, filmtörténész, dramaturg, szerkesztő, színész, egyetemi tanár; Friss Róbert újságíró, szerkesztő; Miskolczi Miklós író, újságíró; Zappe László újságíró, színházi kritikus és Pallai Péter, aki volt a BBC munkatársa, a budapesti iroda vezetője.

Forrás: MTI