Oldal kiválasztása

Az Európai Újságírók Szövetsége (EJ) Temesváron megtartott tisztújító közgyűlésén alelnökké választotta Radetzky Andrást, a Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettesét, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem adjunktusát – olvasható a Media1 portálon.

Fennállása során a szövetség először választott soraiból közép-kelet-európai elnököt Felicia Ristea személyében, aki a román közszolgálati rádió munkatársa. Radetzky András mellett szintén alelnök lett a bolgár Vassil Sotirov újságíró, valamint egy német médiaszakember, Ralph Schneider. A magyar szakember 2006-ban csatlakozott a nemzetközi szervezethez.

Fotó: Magyar Kurír

Radetzky András 1993 óta dolgozik a médiában, 1994 és 2018 között a Fehérvár Rádió alapító-tulajdonosa volt, 2011-ben lett a Magyar Katolikus Rádió szakmai vezetője. Korábban három cikluson keresztül volt a Helyi Rádiók Országos Egyesületének (HEROE) elnöke, hat éven át a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) elnökségi tagja. 2004 óta tanít a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetében.

Az EJ nonprofit szervezet, 1962-es alapítása óta a sajtószabadság és a közös európai eszme iránt elkötelezett független újságírók és médiaszemélyiségek hálózata. A szövetség a II. világháború utáni Európa három meghatározó kereszténydemokrata politikusa, Konrad Adenauer, Alcide De Gasperi és Robert Schuman által vizionált közös Európa gondolatának következetes képviselője. Alapszabályában rögzíti, hogy a szabad és befolyásmentes sajtó és társadalmi nyilvánosság olyan közös európai eszme, amely a nemzeti értékeket megtartva átível a határokon – írták a közleményben.

Forrás: Media1
Fotó: Magyar Kurír