Oldal kiválasztása

Megérkeztek a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) és az e.Gemius 2022. május havi, a magyar portálok látogatottságára vonatkozó adatai. A 10-es toplistát a napi átlagos egyedi látogatószám (real user / RU) alapján változatlanul a blikk.hu vezeti, míg a második helyre most az origo.hu jött fel. A dobogó harmadik helyezettje a 24.hu lett, az index.hu a negyedik helyen követi.

A havi összesített egyedi látogatószám alapján a toplista első helyét – egyet előre lépve – a blikk.hu foglalta el májusban. Második helyen most a 24.hu áll. Az origo.hu most is a harmadik helyet foglalta el. A negyedik és az ötödik helyen sem látunk változást, előbbit a femina.hu őrzi, utóbbit az index.hu. Feljebb jött viszont a nlc.hu és a borsonline.hu: a női oldal egy, a bulvár site három helyet javított a pozícióján. A nyolcadik helyen most is a ripost.hu található. Kilencedik a portfolio.hu, míg a listát öt helyet előrébb ugorva a promotions.hu zárja. A top10-es listáról májusban lemaradt a telex.hu, mely mindössze a 24. helyet foglalta el az egyedi látogatószám (real users) alapján májusban, 1,88 millió látogatóval.

A május havi összesített látogatószám alapján a gazdasági portálok közül legtöbben – két és félmillióan – a portfolio.hu oldalt keresték fel, de közel van látogatottság tekintetében a penzcentrum.hu is. Dobogós helyezett lett még a napi.hu, de egymillió feletti látogatót számolhatott májusban a vg.hu, az infostart.hu, az agrarszektor.hu nevű weboldal is.

Forrás: DKT, Gemius, media1.hu