Oldal kiválasztása

Meghosszabbított határidővel várják a 21 és 35 év közötti keresztény fiatalok jelentkezését az egész Kárpát-medence területéről és a diaszpórából az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémiára augusztus 28-ig.

A tíz hónapos szakkollégiumi képzés alatt tizenöt résztvevő részesülhet a program ideje alatt teljes ellátásban és ösztöndíjban. A széles körű ismeretanyagra és tanulmányi utakra épülő program tíz modulja a keresztény lelkiségi, gazdasági, társadalmi és kulturális élet szinte minden tudásterületét lefedi.

A Romkat.ro erdélyi katolikus hírportál megkeresésére a pályázat kiírói tájékoztattak, hogy elsősorban a történelmi egyházak magyarság iránt elkötelezett, nemzeti érzelmű, keresztény fiataljainak jelentkezését várják, de nyitott a lehetőség minden keresztény felekezet tagjai számára.

Az ösztöndíjjal kapcsolatban elmondták, hogy az előző évfolyamban a hallgatók a tíz hónap alatt a teljes szállás és ellátás mellett bruttó 80 000 Ft ösztöndíjban részesültek, illetve a záródolgozat sikeres leadását követően további egyszeri jutalmat kaptak. Az idei támogatás mértékéről és annak részleteiről később tájékoztatják majd a hallgatókat.

Bővebb információ olvasható itt:
https://www.magyarkurir.hu/hirek/a-hataron-tulrol-is-lehet-jelentkezni-az-aquinoi-szent-tamas-okumenikus-kozeleti-akademiara

Fotó, forrás: Magyar Kurír