Oldal kiválasztása

A püspöki konferencia jelölései alapján a püspökök testülete ebben az évben Ridavics Pálnak, a Veszprém Televízió szerkesztő-műsorvezetőjének, az MTVA Veszprém vármegyei tudósítójának adományozta a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat. A díjat január 24-én ünnepélyes keretek között Budapesten, a Központi Papnevelő Intézetben adta át a Veres András győri püspök.

Az újságírói hivatás megbecsülésének jeléül a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2001-től minden évben ösztöndíjjal támogatja a média egy-egy munkatársát a keresztény értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítéséért a nem egyházi sajtóban.


Ridavics Pál több mint tíz éve dolgozik kommunikációs területen, a Veszprém Televízió oszlopos és elismert tagja. Munkája nem korlátozódik Veszprém városára, hiszen ő az M1 hírcsatorna Veszprém vármegyei tudósítója, de rendszeresen jelennek meg anyagai a köztelevízió M2, M5 és Duna csatornáin is. A Veszprém Televízóban híradásokat és közéleti magazinműsorokat szerkeszt és vezet. Folyamatosan követi Veszprém városának és térségének, valamint a Veszprémi Főegyházmegyének a híreit. Rendkívül tájékozott. Szakmai munkája precíz, pontos és megbízható. Igényes személy, akivel hatékonyan lehet együttműködni.

A Katolikus Krónika a Veszprém Televízió havonta jelentkező vallási műsora, amely már több mint húsz éve mutatja be az érsekség hitéleti és vallási munkáját. Pál ebbe a munkába kapcsolódott be. A minden hónap utolsó szombatján jelentkező műsor negyedórában számol be a Veszprémi Főegyházmegye életéről, eseményeiről, valamint a keresztény ünnepekről.

Szintén a Veszprém Televízió műsorán szerepel a „Keresztkérdés – közéleti kérdések katolikus szemmel” című vallási magazin, amelynek szerkesztője és műsorvezetője is díjazottunk. Vendégeivel, akik a Veszprémi Főegyházmegye papjai, vagy hitüket megvalló világiak, egy-egy közéleti vagy vallási aktuális kérdést tekintenek át.

Pál azonban nemcsak műsorok készítésében vállal feladatot, hanem cikkeket is ír, sőt, a fotódokumentációban is részt vállal.
Munkásságát nem először ismerik el: 2019-ben Szabad Sajtó-díjat vehetett át Veszprém város információ-szolgáltatásban végzett kiemelkedő és minőségi munkájának elismeréseként.

Az újságírók, a kommunikáció területén dolgozók feladata felgyorsult világunkban megváltozott, kibővült. Ma már nemcsak az információk továbbítása a fontos, hiszen azokat egy okostelefonnal bárki azonnal elérheti, hanem az is, hogy az általuk közvetített információkat személyükkel és szakmai tudásukkal is hitelesítsék. Ridavics Pál munkássága megfelel e kritériumnak is, hiszen magasszintű, értéket hordozó és hiteles tájékoztatást nyújt mindennapi munkája során. Ezért döntött úgy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, hogy 2023-ban neki adományozza a Szalézi-sajtóösztöndíjat.
Szívből gratulálunk!

Forrás: MKPK Titkársága
Fotó: Magyar Kurír