Oldal kiválasztása

Ismét elnökké választotta Szikora Józsefet, a Magyar Katolikus Rádió főszerkesztőjét és megerősítette főtitkári pozíciójában Gebauer Szabolcsot, az MTVA munkatársát a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) tisztújító közgyűlésén csütörtökön.

A közgyűlés az elnökség tagjai közé választotta Agonás Szonját, a Magyar Kurír vezető szerkesztőjét, Lázár Kovács Ákost, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem intézetvezető docensét, továbbá Andrónyi Kolost, az MTVA Vallási szerkesztőségének vezetőjét, Martí Zoltánt, az M4 Sport riporterét és Nagy-Bozsoky József operatőrt, az MTVA munkatársát.

Az új elnökség céljai között szerepel a médiaismeretek elvitele az ifjú korosztályokhoz, a felelősségteljes médiahasználat elősegítése.

„A katolikus újságíró küldetése prófétai, ismernie és hirdetnie kell az Igazságot. Így magától értetődő a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia céljainak média-eszközökkel való támogatása” – fogalmazott Szikora József.

A MAKÚSZ elnöksége feladatként jelölte meg a tagsággal való intenzív együttműködés mellett a hazai, külhoni és nemzetközi médiaszervezetekkel való közös munkát.