Oldal kiválasztása

Átadták a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új hírközléstechnikai komplexumát csütörtökön Budapesten.

Budapest, 2023. szeptember 7. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új hírközléstechnikai komplexuma az átadása napján a fõváros XIII. kerületében 2023. szeptember 7-én. A csaknem 15 ezer négyzetméteres épületegyüttesben EMC-mérõlabor és a hozzá tartozó mérõkamrák, szerverközpont, konferenciaterem, mélygarázs, tárgyalók és irodák is helyet kaptak. MTI/Máthé Zoltán

A csaknem 15 ezer négyzetméteres épületegyüttesben EMC-mérőlabor és a hozzá tartozó mérőkamrák, szerverközpont, konferenciaterem, mélygarázs, tárgyalók és irodák is helyet kaptak. A mérőlaborok a hírközlési eszközökben és szolgáltatásokban zavart okozó berendezések kiszűrését szolgálják.

Szinte naponta jelennek meg új technológiák és szolgáltatások, az NMHH ezért folyamatosan készül a jövő feladataira minden területen, a fogyasztóvédelemtől a piacszabályozáson át a hírközlés területének tudományos fejlesztéséig – fogalmazott Koltay András. Az NMHH elnöke jelezte: a technológia rohamos fejlődésének ára van, egyre több berendezés bocsát ki magából elektromos jeleket, amelyekről tudnunk kell, károsak-e az egészségre, illetve zavarják-e esetleg a többi eszközt. A mérés és ellenőrzés az NMHH önként vállalt feladata, az új központ pedig hosszú távon tudja biztosítani a szükséges kapacitásokat.

Forrás: MTI