Oldal kiválasztása

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár március 15-e alkalmából állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban csütörtökön. „Szeretetünket, tiszteletünket és hálánkat fejezzük ki az elismerésekkel mindazért a sok csodáért, tisztaságért és szépségért, amit önöktől kapunk” – hangsúlyozta Vitályos Eszter.

Kiemelkedő újságírói tevékenysége elismeréseként Táncsics Mihály-díjban részesült: SZENTESI ZÖLDI LÁSZLÓ újságíró, a Magyar Nemzet lapszerkesztője, SZIKORA JÓZSEF, a Magyar Katolikus Rádió főszerkesztője, a MAKÚSZ elnöke (képünkön) és UGRON ZSOLNA, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője, a Kertész Imre Intézet művészeti igazgatója.

Budapest, 2024. március 14. Sikora József, a Magyar Katolikus Rádió fõszerkesztõje átveszi a Táncsics Mihály-díjat Vitályos Esztertõl, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkárától az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából odaítélt állami kitüntetések átadásán a Pesti Vigadóban 2024. március 14-én. Balra Závogyán Magdolna kultúráért felelõs államtitkár. MTI/Balogh Zoltán

Szikora József 1949. augusztus 14-én született Budapesten. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségizett, majd elektroműszerész szakmunkás bizonyítványt, illetve a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán mérnöki oklevelet szerzett. Később szakirányú speciális vizsgákat, angol nyelvből pedig középfokú nyelvvizsgát tett. 1973-tól 1993-ig az MTA Izotópkutató Intézetében dolgozott, az utolsó öt évben a Nukleáris Elektronikai Osztály helyettes vezetőjeként. 1989 és 1993 között újságíró tanulmányokat folytatott, s mint az IGEN egyesület elnöke, az IGEN című lap kiadója volt. 1994-től, az Új Ember című katolikus hetilap szerkesztőségének tagja, 1999-től főmunkatársa lett. Alapító tagja, 2000 óta pedig elnöke a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének. 2004 tavaszától a Magyar Katolikus Rádió Közéleti Szerkesztőségét vezeti, a rádió főszerkesztője. 1979 óta nős, négy gyermek édesapja.

A Táncsics Mihály-díjat az újságírói tevékenység elismerésére 1990-ben alapították, minden évben a magyar sajtó napján, március 15-én adják át. Táncsics Mihály a reformkor ismert publicistája volt.

Forrás: MTI