Oldal kiválasztása

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) felháborodva tapasztalta, hogy egészen új sütetű politikusok is azonnal a fenyegetőzést, a magánéleti kérdések kiteregetését és a listázást választják, ha nekik nem tetsző újságírókkal vagy sajtótermékekkel találják szembe magukat – írta a Magyar Nemzetnek eljuttatott közleményében a szervezet.

Ugyancsak elszomorító, hogy az egykor szebb napokat látott baloldali újságíró-szervezet, a MÚOSZ elnöke és alelnöke másképp vélekedik arról, ha valaki a vallásuk miatt tesz listára újságírókat és szerkesztőségeket – emelte ki az MNMSZ. Mindezt arra reagálva, hogy Magyar Péter tegnap kiviharzott az ATV stúdiójából az Egyenes beszéd élő adásában, ezt követően pedig közösségi oldalán kiposztolta a csatorna több munkatársának vallási hovatartozását.

Szövetségünk többször is elítélte már, amikor baloldali politikusok ellehetetlenítéssel, elhallgattatással, sőt munkájuk elvételével fenyegettek meg pusztán a meggyőződésük miatt hivatásukat gyakorló újságírókat. Hisszük, hogy a sajtó szabadsága sérthetetlen, és a munkájukat végző újságírókat bűn elhallgattatással fenyegetni. Visszautasítjuk, hogy pusztán a véleménye miatt valakinek a magánéletét, vallási hovatartozását bárki felemlegesse – írta az MNMSZ, majd szolidaritását fejezte ki a csatorna megfenyegetett újságíróival.

Magyar Péter az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletező bejegyzése miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult Tényi István. Arról is beszámolt, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányságon feljelentést tett az ügyben, mert szerinte ki kell vizsgálni, hogy megvalósult-e a személyes adattal visszaélés vétsége.

Magyar Péter hétfőn este a félbehagyott tévészereplése után közzétette a közösségi oldalán az ATV munkatársainak listáját, amelyen feltüntette a vallási hovatartozásukat is, ám ezek személyes adatnak minősülnek. A politikus többek között ezzel az akciójával kívánta alátámasztani, hogy állítása szerint előre kitervelt provokáció áldozatául esett, miközben csupán korábbi kijelentéseivel szembesítették őt az ATV műsorában.

Forrás: Magyar Nemzet